bezoek onze online shop ontdek onze digitale sommelier

THEE, VERRASSEND ALS WIJN

Op tijd en stond genieten van een glaasje wijn blijft ons motto! De slogan 'Wij maken je wegwijs in je zoektocht naar een passende wijn voor elke gelegenheid en elk budget' dragen wij hoog in het vaandel.

Maar tijdens de wijn of gin & tonic tastings die ik organiseer, krijg ik wel eens mensen in de groep die verkiezen om BOB te zijn en geen alcohol drinken. Héél verstandig uiteraard.

Alle respect voor mensen die om welke reden dan ook liever geen alcohol drinken maar toch deel willen uitmaken van het gezelschap tijdens een degustatie of evenement. Water of frisdrank is meestal het alternatief, maar deze dranken missen een ziel en verhaal.

Dit bracht mij op het idee om op verkenning te gaan in de wereld van de thee.

Ik startte met een theecursus voor beginners bij de bekende theesommelier Ann Vansteenkiste. Aansluitend volgde ik zes sessies 'thee voor gevorderden'. Voor mij ging een hele nieuwe wereld open. Deze cursussen waren pas het begin van een hele ontdekkingstocht.

Ondertussen behaalde ik mijn diploma theesommelier, na een professionele opleiding bij Robin Boels van de Thee Academie Vlaanderen. Een heel intensieve, maar vooral boeiende cursus. Ik leerde er ook alles over tea@food : thee met gerechten combineren.

Het wordt voor mij een uitdaging om jullie als wijn- én theesommelier wegwijs te maken in een passende wijn of thee voor elke gelegenheid. Tania

Kom eens naar een tea tasting

Wijn en thee hebben veel gelijkenissen

Ik kan jullie nu al vertellen dat wijn en thee heel veel gelijkenissen hebben.

- Ligging, klimaat, bodem, variëteit, productieproces en vakmanschap zijn factoren die samen de kwaliteit van zowel de wijn als thee bepalen

- Het aantal variaties in smaak en geur in thee is even groot als bij wijn

- Voor elk gerecht vind je zowel een passende wijn als thee

- Elke thee heeft zijn verhaal, even rijk als wijn

- Thee drinken brengt net als wijn drinken, mensen bij elkaar : een gezellige babbel, lekker tafelen met familie of vrienden, zomaar op het terras of in de zetel. 

Interesse in een tea tasting?

Ik neem jullie graag mee in de wereld van de origine thee. Een wereld die voor veel mensen onbekend is, maar het ontdekken waard is. Met plezier organiseer ik voor jullie gezelschap een tea tasting.

 

Wat mag je dan zoal verwachten?

Je krijgt een antwoord op :

* Wat is thee?

* Welke soorten thee bestaan er?

* Hoe zet ik mijn perfecte thee?

* Thee en gezondheid ?

* Proeven van thee gezet op z'n Westers

* Proeven van thee volgens de 'Gong Fu Cha'

* Afronden met een heerlijke infusie met passend dessert

Ontdek de smaak van pure thee op een tasting

Interesse om thee te proeven en te kopen? Neem gerust contact op via contactformulier, of telefonisch op het nummer 0476 426 923.

Verkoopsvoorwaarden                  Privacy policy

TOTAAL

€ 50,00

incl. BTW

  Naar
  winkelmandje

  Heeft u de leeftijd bereikt
  om legaal alcohol te drinken?

  JA NEE

  Deze website gebruikt cookies om bij te houden welke keuzes u gemaakt heeft, zodat u die bij een volgend bezoek niet opnieuw hoeft te maken. De cookies bevatten geen persoonsgegevens, dus uw privacy is gegarandeerd. U gaat hiermee akkoord door verder te gaan op deze website.