wijnadvies wijn wijnen wijnhandel welke wijn
bezoek onze online shop ontdek onze digitale sommelier

Wijnadvies: welke wijn moet ik drinken?

Wijnadvies geven is geen gemakkelijke opdracht. Niet alleen je individuele smaak en voorkeur spelen een rol. Door het steeds groter wordende aanbod van wijnen is het vaak een onbegonnen werk om de juiste wijn met de juiste persoon te linken. Gelukkig is wijnadvies geven nu net één van onze sterke kanten. Ons belangrijkste advies is dus om zeker bij ons in de winkel langs te komen, zodat we via enkele gerichte vragen kunnen ontdekken wat je lekker vindt!

Zelf proeven is het beste wijnadvies

Je hoeft geen wijnkenner te zijn om een wijnhandel binnen te stappen. Integendeel: net voor wie minder op de hoogte is kan een wijnspeciaalzaak een echte meerwaarde betekenen. Vaak kan je één en ander proeven zodat je 100% zeker bent van je keuze. Zo selecteren wij tenslotte ook onze wijnen: vinden we een wijn zelf niet lekker? Dan komt hij niet in ons assortiment. Wij geven je met heel veel plezier het juiste wijnadvies. Elk wijn in ons assortiment heeft een ziel, een verhaal en een achtergrond waar we je heel graag over vertellen. Daarenboven kennen we veel van onze wijnmakers persoonlijk.

 

Wijnadvies over wijn kopen

Ga er ook niet meteen van uit dat een wijnhandel een dure winkel is. Wijnspeciaalzaken weten alles van de branche, en kunnen je dus met kennis van zaken de juiste prijs-kwaliteit verhouding aanbieden. Wij proeven trouwens zelf elke wijn voor we hem in ons gamma opnemen, en kiezen alleen voor de wijnen die hun prijs naar onze mening zeker waard zijn. Bij wijnhandel Neyt kom je wijnen tegen uit alle prijsklassen gaande van 5 euro, 15 euro, 25 euro tot 50 euro. Vraag zeker naar ons wijnadvies als je niet zeker bent van je keuze.

Wijnadvies geven is geen gemakkelijke opdracht.

Wijnadvies over foodpairing

Maak je vanavond een heerlijke pasta of een wildgerecht klaar en wil je graag advies over welke wijn je hierbij het beste serveert? Vraag het ons gerust, en wij stellen je enkele keuzes voor die binnen je smaak en budget vallen. Wel zijn er enkele richtlijnen waarop je je steeds kunt baseren bij het zoeken naar een gepaste wijn bij een gerecht:

 

 • Combineer streekproducten met streekwijnen. Gerechten uit een bepaalde regio doen het namelijk altijd goed met wijn uit dezelfde regio. Zijn ze afkomstig uit dezelfde bodem, dan passen ze gewoon beter bij elkaar. Een gerecht met Italiaanse tomaten gaat bijvoorbeeld harmonieus samen met Toscaanse wijn. •
 • Groepeer dominerende smaken. Vis met een botersausje kan bv. gerust bij een stevige, houtgerijpte witte wijn.
 • Zorg voor evenwicht. Een te zware wijn komt bij een licht gerecht niet tot zijn recht. Koppel een frisse lentesalade liever aan een fruitige droge wijn.
Vraag zeker naar ons wijnadvies bij jouw maaltijd

Bij wijnhandel Neyt vind je een grote keuze aan wijnen die perfect bij je gerechten zullen passen. Vraag zeker naar ons wijnadvies bij jouw maaltijd.

 

Goed wijnadvies geef je jezelf

Laat je tenslotte bij het kiezen van een fles niet te veel leiden door de meningen van anderen, ook al hebben zij meer kennis of ervaring: drink vooral wat je zélf lekker vindt. Of jouw fles wijn nu duur of goedkoop is, uit Chili of uit Frankrijk komt: lekkere wijn kan van overal komen en elke prijs hebben. 

Wie langskomt in ons wijnmagazijn (de openingsuren vind je hier) kan rekenen op wijnadvies op maat en op een brede selectie aan soorten wijn om uit te kiezen. Het grootste deel van ons assortiment komt uit Frankrijk net omdat wij zelf graag Bordeaux wijnen en Franse wijnen drinken, maar je komt er even goed Europese wijnen en zelfs heel wat wereldwijnen tegen. Spring gerust eens binnen!

Verkoopsvoorwaarden                  Privacy policy

TOTAAL

€ 50,00

incl. BTW

  wijnadvies wijn wijnen wijnhandel welke wijn
  wijnadvies wijn wijnen wijnhandel welke wijn

  Naar
  winkelmandje

  Heeft u de leeftijd bereikt
  om legaal alcohol te drinken?

  JA NEE

  Deze website gebruikt cookies om bij te houden welke keuzes u gemaakt heeft, zodat u die bij een volgend bezoek niet opnieuw hoeft te maken. De cookies bevatten geen persoonsgegevens, dus uw privacy is gegarandeerd. U gaat hiermee akkoord door verder te gaan op deze website.