wereldwijnen wijnen wijnhandel zuid-afrikaanse wijnen franse wijnen
bezoek onze online shop ontdek onze digitale sommelier

Wereldwijnen van wereldklasse

Wijnen van topkwaliteit kom je veelvuldig, maar niet enkel in Frankrijk tegen. Naast Franse wijnen kan je bij wijnhandel Neyt dan ook een mooie selectie wereldwijnen vinden uit alle hoeken van de aarde. Veel van deze streken hebben, hoewel minder bekend, net zozeer een lange en boeiende wijngeschiedenis. Sinds enige jaren worden deze wijnen dan ook talrijk ingevoerd, en in steeds bredere kringen geapprecieerd. Kom gerust eens langs in ons wijnmagazijn en ontdek onze uitgelezen wereldwijnen!

Wereldwijnen uit Chili en Argentinië

Vooral Chileense wijnen en Argentijnse wijnen zijn wereldwijnen die al jaren populair zijn. Het Andesgebergte dat de natuurlijke grens vormt tussen deze twee landen zorgt dan ook voor het perfecte klimaat om druiven van kwaliteit te telen: een droog klimaat met vele uren zonneschijn, de bergflanken en een natuurlijke irrigatie dankzij het smeltwater dat van de toppen van de bergen naar beneden loopt. Een typisch druif voor Chili is de carmenère die voor volle wijnen zorgt, terwijl Argentinië dan weer internationale lof krijgt toegezwaaid voor de veelzijdige malbec-druif.

 

Zuid-Afrikaanse wereldwijnen

Ook Zuid-Afrikaanse wijnen zijn geen vreemde in ons aanbod. Qua prijs-kwaliteit verhouding liggen Zuid-Afrikaanse wijnen bovendien bijzonder goed in de markt. Zoek jouw wereldwijnen online via onze Digitale sommelier of nog beter: kom gerust even langs voor wijnadvies en uitleg over ons gamma.

Naast Franse wijnen kan je bij wijnhandel Neyt dan ook een mooie selectie wereldwijnen vinden uit alle hoeken van de aarde.
Terra Noble Cabernet Sauvignon Gran Reserva

Wereldwijnen uit de VS en Libanon

Ken je de Verenigde Staten al als wijnland? Onder meer in Washington State worden er kwaliteitswijnen gemaakt van wereldklasse. Als wijnregio kende Washington Estate zijn grote doorbraak in de jaren ’90, waarna zijn renommee gestaag is blijven groeien. Zo ligt het wijngebied Colombia Valley op ongeveer dezelfde breedtegraad als Bordeaux.

Vooral Chileense wijnen en Argentijnse wijnen zijn wereldwijnen die al jaren populair zijn.

Door de noordelijk ligging rijpen de druiven traag en dit zorgt voor frisse bewaarwijnen die je ook bij Wijnhandel Neyt kan terugvinden. Probeer ook eens onze Libanese wijn afkomstig uit één van de oudste wijngaarden ter wereld. Château Musar, gelegen in de Bekaa Valley, behoort tot de wereldtop.

 

Wereldwijnen proeven

Twee keer per jaar kan je trouwens op ons groot degustatieweekend een greep uit ons assortiment gratis proeven.

Wij zetten dan minstens 50 flessen open waaruit je rustig je eigen smaak kan kiezen. Voor meer info over onze wereldwijnen, bezoek zeker onze webshop of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Verkoopsvoorwaarden                  Privacy policy

TOTAAL

€ 50,00

incl. BTW

  wereldwijnen wijnen wijnhandel zuid-afrikaanse wijnen franse wijnen
  wereldwijnen wijnen wijnhandel zuid-afrikaanse wijnen franse wijnen

  Naar
  winkelmandje

  Heeft u de leeftijd bereikt
  om legaal alcohol te drinken?

  JA NEE

  Deze website gebruikt cookies om bij te houden welke keuzes u gemaakt heeft, zodat u die bij een volgend bezoek niet opnieuw hoeft te maken. De cookies bevatten geen persoonsgegevens, dus uw privacy is gegarandeerd. U gaat hiermee akkoord door verder te gaan op deze website.