wijn wijnen wijnhandel rode wijn witte wijn
bezoek onze online shop ontdek onze digitale sommelier

Wijn drinken is genieten

Weinig dranken kunnen zo’n lange en uitgebreide geschiedenis aantonen als wijn. Al in de Bijbel wordt verhaald hoe Noah in beschonken toestand in zijn tent insliep nadat hij iets te veel van zijn eigen productie op had. Het consumeren van gegist druivensap is dus echt iets van alle tijden, en zit diep in onze cultuur ingebakken: denk maar aan de miswijn die een fundament vormt van het Katholieke geloof. Leuk weetje: vanaf 1478 mocht ook witte wijn officieel gebruikt worden als miswijn, dit omdat rode wijn te veel vlekken achterliet op de kledij van de kerkdienaren!

Wijn bewaren

Wijnbouw is dus niet “zo oud als” maar nog veel ouder dan de straat. Al is moderne wijn een heel ander product dan wat er honderd jaar geleden op de markt was. Dankzij nieuwe technologieën en wetenschappelijke inzichten kunnen we de flessen tegenwoordig gemakkelijk jarenlang bewaren. Heb je zelf geen wijnkelder om dit te bewerkstelligen? Geen nood, bij wijnhandel Neyt worden de flessen in optimale omstandigheden bewaard: koel, lichtjes vochtig, en ver weg van hinderlijke trillingen. Meer over het bewaren van wijn vind je hier.

Weinig dranken kunnen zo’n lange en uitgebreide geschiedenis aantonen als wijn.

Wijn proeven en advies

Maar wijn hoef je natuurlijk niet noodzakelijk te bewaren. Je moet er vooral van genieten. En om erachter te komen welke soort je graag drinkt moet je eerst en vooral proeven. Bij wijnhandel Neyt kunnen we aan de hand van enkele gerichte vragen erachter komen welk type het best bij jouw smaak past, en kunnen we aangepast wijnadvies bieden. Daarna kunnen we je het één en ander laten proeven, zodat je een doordachte keuze kunt maken.

Wil je wijn kopen voor bij een bepaalde maaltijd of bereiding?

Wijn kiezen

En die keuze is er alvast: wijnhandel Neyt telt een zeer groot aantal wijnen, waaronder een rijke selectie Franse wijnen uit Bordeaux, Bourgogne, uit de Languedoc-Roussillon, de Rhônevallei, de Provence,… Uit elke Franse streek vind je wel enkele flessen. Daarenboven wordt het assortiment aangevuld met Spaanse wijnen, Italiaanse wijnen, Belgische wijnen en andere Europese wijnen, en worden ook de wereldwijnen niet vergeten. Voor ieder wat wils dus.

 

Wijn bij gerechten

Wil je wijn kopen voor bij een bepaalde maaltijd of bereiding? Vraag dan gerust naar enkele suggesties. Voor elk budget of smaak vinden we een gepaste fles. Gevogelte, vis, pasta, wild, kaas, desserts, enz. Ieder gerecht wordt door de juiste begeleiding naar een hoger niveau getild. Want zonder wijn eten we, maar mét wijn dineren we!

Verkoopsvoorwaarden                  Privacy policy

TOTAAL

€ 50,00

incl. BTW

  wijn wijnen wijnhandel rode wijn witte wijn
  wijn wijnen wijnhandel rode wijn witte wijn

  Naar
  winkelmandje

  Heeft u de leeftijd bereikt
  om legaal alcohol te drinken?

  JA NEE

  Deze website gebruikt cookies om bij te houden welke keuzes u gemaakt heeft, zodat u die bij een volgend bezoek niet opnieuw hoeft te maken. De cookies bevatten geen persoonsgegevens, dus uw privacy is gegarandeerd. U gaat hiermee akkoord door verder te gaan op deze website.