wijnstreken wijnstreek bordeaux wijnen wijn wijnregio
bezoek onze online shop ontdek onze digitale sommelier

Beroemde wijnstreken

Elke wijn is onlosmakelijk verbonden met zijn terroir. De ondergrond kan bestaan uit vruchtbare klei, poreuze steen, kalk, enz. Elk van deze ondergronden zal zich vertalen in de smaak van de druif, en dus ook in de smaak van de wijn. Hetzelfde geldt voor de klimatologische omstandigheden: hoeveel zonuren krijgen de druiven jaarlijks, hoeveel regen valt er, valt de temperatuur ’s winters onder het vriespunt,…? En laten we natuurlijk ook het werk van de wijnbouwer niet vergeten: er bestaan talloze manieren om de druivenranken te snoeien, biologische wijnbouw, keuze van druivensoort, enz. De combinatie van al deze factoren maakt dat zelfs wijnstreken die dicht bij elkaar liggen unieke wijnen kunnen voortbrengen.

De top wijnstreek Bordeaux

Bordeaux is een klassieker in ons aanbod. Het samenspel van de drie rivieren, het gematigde klimaat, een bodem van kalk, kiezel en klei zorgen voor prachtige, evenwichtige wijnen die klasse uitstralen. Bordeaux is dan ook niet voor niets wereldwijd één van de grote referentiepunten wat betreft uitstekende wijnstreken. In onze wijnhandel vind je Bordeaux wijnen van verschillende jaargangen, die vaak niet meer in andere winkels te vinden zijn.

De combinatie van diverse factoren maakt dat zelfs wijnstreken die dicht bij elkaar liggen unieke wijnen kunnen voortbrengen.

Franse wijnstreken

Frankrijk telt daarenboven nog een aanzienlijke hoeveelheid andere, kwalitatief uitmuntende Franse wijnstreken. De diverse ondergronden van de Rhônevallei, de uitgestrekte Languedoc-Roussillon, de bekende Bourgogne met zijn klassieke pinot noir en chardonnay, en uiteraard de zinnenprikkelende schuimwijnen uit Champagne zijn slechts enkele van de bekendste Franse wijnstreken. Feit is dat de hoge geologische en klimatologische variatie in Frankrijk goed is voor een zeer uitgebreid aantal verschillende terroirs, elk met hun eigen karakteristieken. Tel daarenboven de strenge wijnwetgeving en lange wijntraditie mee en het wordt duidelijk waarom Frankrijk als wijnproducerend land al eeuwen aan de top staat.

Europese wijnstreken

Maar om voortreffelijke wijnstreken te vinden hoef je niet noodzakelijk ver weg te gaan: ook België kan zich beroemen op wijnstreken zoals in Haspengouwen. Niet voor niets worden de wijnen die daar geproduceerd worden geserveerd in topgastronomische restaurants in België. Verder in Europa zijn er talrijke fantastische wijnregio’s te vinden in Italië (met o.a. Piemonte, Toscane, Abruzzo), Spanje (Rioja), in Portugal (o.m. de Douro. Dão en Alentjeo), in Oostenrijk (de wijnregio Niederösterreich) en ga zo maar door.

Wijnstreken wereldwijd

Hoewel de ziel van wijnhandel Neyt in Europese wijnen ligt, vooral dankzij de algemeen goede kwaliteit van de wijn maar ook vanwege ecologische overwegingen, zijn er wereldwijd nog vele wijnstreken die absoluut een vermelding waard zijn tussen de topproducerende wijnregio’s. Zo kent de staat Washington in de VS een uitgebreide wijncultuur, kunnen wij wijn aanbieden uit de Casablanca Valley of Maipo Valley in Chili en niet te vergeten uit Mendoza, de grootste wijnregio van Argentinië!

Verkoopsvoorwaarden                  Privacy policy

TOTAAL

€ 50,00

incl. BTW

  wijnstreken wijnstreek bordeaux wijnen wijn wijnregio
  wijnstreken wijnstreek bordeaux wijnen wijn wijnregio

  Naar
  winkelmandje

  Heeft u de leeftijd bereikt
  om legaal alcohol te drinken?

  JA NEE

  Deze website gebruikt cookies om bij te houden welke keuzes u gemaakt heeft, zodat u die bij een volgend bezoek niet opnieuw hoeft te maken. De cookies bevatten geen persoonsgegevens, dus uw privacy is gegarandeerd. U gaat hiermee akkoord door verder te gaan op deze website.